معرفي و عملكرد شركت تعاون روستايي سولان
شرکت تعاون روستایی سولان درسال 05/02/1345 تاسیس و با عضویت درآوردن کشاورزان شهرمریانج وروستاهای سولان ، توئیجین ، موئیجین و وفرجین برابر وظایف تعریف شده در اساسنامه شرکت و تحت هدایت و راهنمایهای سازمان تعاون روستایی همدان شروع به فعالیت نمود که دراین مدت خدماتی به شرح ذیل به روستائیان وکشاورزان عزیز ارائه نموده است .
1- پرداخت وامهای معیشتی وکشاورزی به اعضا
2- توزیع کودهای شیمیایی ونهادهای کشاورزی
3- توزیع اقلام کالابرگی و دیگر وسایل مورد نیازروستائیان
4- توزیع نفت سفید ونفت گاز
5- توزیع آرد خانه پزی ونانوایی
6- پرداخت وامهای قرض الحسنه ازطرق واحد اعتباری
7- بیمه نمودن روستائیان بخش مرکزی و ساكنين محترم شهرمریانج
8- فراهم نمودن مکان ورزشی برای جوانان حوزه عمل شرکت
9- همکاری با دستگاهای اجرای فعال درحوزه عمل شرکت
10 – انتقال بخشی ازخدمات دولت به مردم
همه بخشی از خدمات شرکت بوده که نتیجه آن ارزش گذاری شرکت بوده که درسال1386صورت گرفت که درمقایسه با میانگین استانی 600درصدی ومیانگین کشوری 700 درصدی شرکت تعاون روستایی سولان سهام خودرا حدودا” 2300درصد افزایش داده است . که رقم قابل توجهی بوده که بین حدودا” 1900 نفرعضو قدیمی خود به نسبت سهامشان تقسیم و کارت صادر نموده است .و درحال حاضر تعداد 1947 نفر عضو ومبلغ 000/530/209/2 ریال سرمایه شرکت بعد از ارزشگذاری می باشد .
* درسال 1376 شرکت تعاون روستایی سولان نسبت به افتتاح و تجهیز فروشگاه مصرف روستای سولان به مساحت 120 مترمربع نمود که با تهیه و تدارک حدودا 1200 قلم کالاواجناس مورد نیاز اهالی روستا و اعضای شرکت توانست برای مدت چندسال رتبه برتر فروشگاههای مصرف شبکه تعاون روستایی استا ن را به خود اختصاص داده و در سال 1384 نسبت به بهداشتی نمودن و تجهیز فروشگاههای مصرف روستاهای موئیجین و وفرجین اقدام نمود .
* درسال 1381 واحد اعتباری(صندوق قرض الحسنه ) شرکت تعاون روستایی سولان بادستان توانمند اعضای محترم افتتاح و تاکنون پس ازگذشت 15سال حدودا 2100 نفرعضو و سپرده گذار دارد که همکاری مردم عزیز باعث شده تا امروز بالغ بر 000/000/500/20ریال تسهیلات قرض الحسنه درقالب وامهای ازدواج – خرید جهیزیه – مصرف کشاورزی – دامداری – دانشجویی وکمک هزینه های پزشکی و… پرداخت نماید.این واحد توانسته است درطول این مدت با ایجاد ارتباط سازنده بابانکها و موسسات مالی معتبر مانند صندوق توسعه کشاورزی و موسسه قرض الحسنه مهدیه مریانج امکان پرداخت تسهیلات ویژه ای برای شرکت واعضای محترم ایجاد نموده وباجذب وبکارگیری سرمایه های اتلافی وسرگردان اهالی خدمات مناسبی را ارائه داده است و مکملی نیز برای فروشگاهای مصرف و امور ورزشی و بازرگانی شرکت بوده است .
* درسال 1387 شرکت تعاون روستایی سولان به عنوان اولين شركت تعاوني روستايي كشور بعنوان کارگزار صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان ،روستائیان وعشایر از سوی استانداری محترم معرفی وپس ازتنظیم قرارداد با صندوق بیمه دربخش مرکزی همدان – الوندکوه غربی فعالیت خودراشروع نموده که دراین مدت کوتا توانسته است تعداد 2000 خانوار از كشاورزان ، روستائیان تحت پوشش وساكنين شهرمریانج رابیمه نماید که درمقایسه با دیگرکارگزاران استان دراین مدت مقام خوبی راکسب نموده است . وبا فراهم نمودن فرصتی مناسب توانسته است آنان راکه امکان بیمه های دولتی وکارمندی برایشان مقدورنبوده ازاین فرصت ویژه واستثنایی فراهم نمایند ودغدقه آنان رادرخصوص پیری وازکارافتادگی تاحدقابل توجهی به آرامش واطمینان خاطر تبدیل نماید.
* در سال 1388 شركت به منظور استفاده بهینه از اوقات فراغت جوانان و نقش ورزش درسالم سازی روحیه و نشاط آنها و همچنین نیاز مبرم جوانان روستاهای تحت پوشش شرکت به مکان ورزشی و همچنین جذب وشناخت استعدادهای افراد — پرورش و شکوفایی آن درجهت رسیدن به اهداف والای ورزش – توسعه و تقویت رشته بدن سازی و پرورش اندام و همچنین دوری از مفاسداخلاقی و اجتماعی و عدم اشتهاربه مفاسد و شرارت ازجمله اهدافی بود که شرکت تعاون روستایی سولان تصمیم به راه اندازی وافتتاح باشگاه بدنسازی نموده است . که باشگاه فوق یکی از مجهزترین و استاندارد-ترین باشگاههای استان همدان بوده که ازجدید ترین و وسایل و تجهیزات روز دررشته مذکوربهره گرفته است .باشگاه فوق با 210مترمربع مساحت ومبلغ حدودا” 000/000/220 ریال هزینه نموده که از محل منابع مالی شرکت وواحد اعتباری مبلغی وام ازمهدیه مریانج تامین نموده است. كه درمدت سه سال توانست در رشته كاراته خانم ها حدودا 45 مدال خوش رنگ استاني و كشوري و كسب نمايد .
* درسال 1395 شركت بعنوان عامل پست بانك اقدام به راه ندازي دفتر پست بانك سولان نمود كه بعنوان اولين بانك شبكه تعاون روستايي كشور بعد از تفاهم نامه سازمان مركزي تعاون روستايي با پست بانك نمود كه باخريد و نصب يك دستگاه Atm (خودپرداز)درمحل شركت و مسير روستاهاي دره امامزاده محسن ع و زائرين و گردشگران ارائه خدمات بانكي نمود كه دراين مدت كوتاه توانسته خودرا بعنوان يكي از دفاتر برتر استان معرفي نمايد.
* در سال جاري شركت با توجه به نياز خود و كشاورزان و اعضا در جهت خريد و فروش تضميني و توافقي محصولات كشاورزي با توجه به عدم وجود هيچگونه باسكولي جهت توزين محصولات، كشاورزان مجبور به مراجعه به ميدان بار ميشدند لذا شركت تصميم به خريد و نصب يك دستگاه باسكول 50 تني نموده است.
* شركت در جهت معرفي محصولات كشاورزي منطقه (سير و موسير و سيب زميني و سردرختي) و اطلاع رساني در خصوص قيمت روز محصولات و همچنين معرفي ظريفت ها و پتانسيل هاي منطقه كه يكي از مهم ترين مناطق گردشگري استان مي باشد اقدام به طراحي و راه اندازي سايت اينترنتي نموده است .
*درخصوص كشت موسير باتوجه به موسير گياهي خودرو و وحشي ميباشد كه بيشتر درمناطق كوهستاني و منابع طبيعي روشد مي كند و برداشت آن خسارتهاي زيادي را به منابع طبيعي وارد مي كند . لذا شركت تعاون روستايي سولان حمايت از كشاورزان وتشويق وترغيب آنان و پرداخت تسهلات قرض الحسنه و هماهنگي با جهاد كشاورزي همدان و سازمان تعاون روستايي و حمايت صندوق توسعه بخش كشاورزي استان همدان اقدام به بومي و اهلي كردن اين محصول (موسير ) توانسته است رضايت كشاورزان و منابع طبيعي وبخش دولتي را داشته باشد . با توجه به مزاياي كشت اين محصول كه به شرح ذيل مي باشد . ( مزاياي كشت اين محصول)
1- كشت جايگزين محصولات با مصرف آب بالا مانند: صيفيجات، سيب زميني ، هندوانه و … مي باشد. حدودا دو نوبت آب نياز دارد.
2- محصول كم هزينه و زودبازده نسبت به ديگر محصولات مي باشد.
3- بسيار اشتغال زا بوده و جهت سرت كردن و فرآوري اشتغال خانگي زيادي دارد. وامكان ايجاد صنايع تبديلي به وجود مي اورد.
4- بازار مصرف بسيار زيادي دارد كه هر مقدار توليد گردد فعلا جوابگوي مصرف كارخانجات ترشي – لبني و غيره داخلي نمي باشد.
5- يكي از محصولات مقاوم در برابر افات كشاورزي وحتي علفهاي هرز مي باشد.
6- عدم نياز اين محصول به سموم شيميايي وكودهاي شيميايي
7-اگر به توليد انبوه برسد صادرات بسيارخوبي دارد.وماندگاري بالاتري نسبت به ديگر محصولات دارد.
8- موسير به موقع و درزماني كه كشاورز نياز به سرمايه ونقدينگي دارد (ارديبهشت) برداشت شده وازفروش سلف وپيش فروش محصولات ديگر(دلال بازي ) جلوگيري مي كند.
9- كشت اين محصول كمك خيلي خوبي درجهت رونق بخشيدن به اقتصاد روستا وكشاورز مي باشد.
10- با كشت اين محصول مي توانيم از تخريب منابع طبيعي جلوگيري كنيم .
شركت درجهت تهيه و تدارك بذر و تسهيلات و مجوزات لازم جهت حمل و نقل و جابجايي محصول موسير ورايزني هايي با ديگر دستگاه ها ازجمله فرمانداري همدان داشته است .
* جشنواره سير سولان باتوجه به اينكه سولان قطب سير كشور مي باشد